Toyuq küftəli şorba
Порций:
Время приготовления:
Tərkibi:
-
1 ədəd böyük ölçülü yerkökü
-
4 diş sarımsaq
-
1 ədəd soğan
-
1 xörək qaşığı acı bibər tozu
-
1 çay qaşığı muskat qozunun tozu
-
1,5 litr toyuq bulyonu
-
300 qr toyuq farşı (çəkilmiş toyuq əti)
-
50 qr yaşıl noxud
Hazırlanma qaydası:
Yerkökünü yarımhalqa şəklində kəsin.
3 diş sarımsağı və 1 ədəd soğanı xırda doğrayın.
Sarımsağı və soğanın yarısını qazana töküb zeytun yağında qovurun.
Qazana toyuq bulyonu və ya soyuq suyu tökün. Doğranmış yerkökünü də əlavə edib qaynadın.
Küftələr üçün 2 diş sarımsağı sarımsaq əzəndən keçirin.
Qalan xırda doğranmış soğanı, acı bibər tozu, muskat qozunun tozu və çəkilmiş toyuq ətini bir qabda yaxşıca qarışdırın.
Əlinizi soyuq suyla isladın və ətdən diametri 1 sm olan küftələr yuvarlayın.
Su qaynadıqda ocağın altını zəiflədin və küftələri suya tökün.
Yerkökü yumşaldıqda yaşıl noxudu əlavə edin.
Daha 2 dəqiqə qaynadın və ocağın altını söndürün. Qazanın qapağını örtüb 20 dəqiqə kənarda saxlayın. Küftəni süfrəyə doğranmış baton çörəklə verin.
Nuş olsun!
Еще с сайта: