Toyuq ciyərindən paştet

Порций:   Время приготовления:

pashtet_iz_kurinoy_pecheni_1-600x416

Qara ciyər paşteti – həm gündəlik,həm də bayram süfrəsi üçün məşhur qəlyanaltıdır. Bu gün sizə şüyüd və zeytun əlavəsi olan toyuq ciyərindən hazırlanan paştet resepti təklif edirik.

Tərkibi:

  • 500 qr toyuq ciyəri
  • 100 qr kərə yağı
  • 1 ədəd soğan
  • 3-4 diş sarımsaq
  • 100 ml 20 %-lik qaymaq
  • duz
  • istiot
  • 2 xörək qaşığı zeytun (tumu çıxarılmış)
  • 1 budaq şüyüd

Hazırlanma qaydası:

Öncə tavada kərə yağını əridin, doğranmış soğan və sarımsağı yağda qovurun. Toyuq ciyərini iri tikələrə bölün. Ciyəri tavaya əlavə edin, duz və istiot töküb arabir qarışdıraraq bişirin. Bişən ciyəri blenderə tökün və eynikütləli alınanadək əzin. Qaymaq əlavə edin və blenderlə qarışdırmağa davam edin. Zeytunu halqalar şəklində kəsin və şüyüdü xırda doğrayın. Paştetə əlavə edib qarışdırın. Soyucuda bir neçə saatlıq saxlayın. Paştet hazırdır. Bu dadlı qəlyanaltını bir neçə gün soyuducuda saxlaya bilərsiniz.

Nuş olsun!
pashtet_iz_kurinoy_pecheni_2-600x416 pashtet_iz_kurinoy_pecheni_3-600x416 pashtet_iz_kurinoy_pecheni_5-600x416 pashtet_iz_kurinoy_pecheni_6-600x416 pashtet_iz_kurinoy_pecheni_7-600x416 pashtet_iz_kurinoy_pecheni_8-600x416 pashtet_iz_kurinoy_pecheni_9-600x416
Метки записи: