Tortlara çox fərqli görünüş verən parlaq qlazur
Порций:
Время приготовления:
Tərkibi:
-
12 qr jelatin
-
60 qr su ( jelatin üçün)
-
240 qr şəkər tozu
-
80 qr su
-
80 qr kakao
-
160 qr qaymaq (33-35%)
Hazırlanma qaydası:
12 qr jelatini 60 qr soyuq suyla qarışdırın.
Dərin bir qazanda 240 qr şəkər tozu və 80 qr su qarışdırıb zəif ocaqda qaynadın.
80 qr kakaonu qaynayan siropun üzərinə ələyin və dayanmadan qarışdıraraq 1-2 dəqiqə qaynadın.
160 qr yağlı qaymağı qazancaya töküb ilıdın. Ocaqdan götürüb üzərinə suda köpürülmüş jelatini əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Qaymaqlı-jelatinli kütləni şəkərli-kakaolu qarışığa əlavə edib qarışdırın.
Blenderlə yaxşıca çırpın (çalışın üzərində çoxlu qabarcıqlar qalmasın, yoxsa qlazur hamar olmayacaq).
Qlazuru ələkdən keçirin.
İstifadə etməzdən əvvəl bir neçə saat kənarda saxlayın.
Еще с сайта: