Tavada “Napoleon” tortu

Порций:   Время приготовления:

A3L5Rs9Cii8

Napoleon tortu bir neçə fərqli qayda ilə hazırlanır.Təqdim etdiyimiz bu reseptlə tavada hazırlanan tort ağızda əriyən,zərif və çox dadlı alınır.

 

Tərkibi:

Xəmir üçün:
  • 1,5 stəkan süd
  • 200 qr kərə yağı
  • 1 stəkan şəkər tozu
  • 2 yumurta
  • 1 xörək qaşığı maye yağ
  • 0,5 çay qaşığı soda (uksusda söndürülmüş)
  • çimdik duz
  • təxmini 2 kq un
Krem üçün:
  • 2 stəkan süd
  • 4 yumurta
  • 1,5 stəkan şəkər tozu
  • 600 qr kərə yağı
  • 1 banka qatılaşdırılmış süd
  • 1 paket vanil

Hazırlanma qaydası:

Xəmir üçün un,şəkər tozu,kərə yağı,süd,yumurta,maye yağ,uksusda söndürülmüş soda və duz əlavə edib orta konsistensiyalı xəmir yoğurun və 20-22 kündəyə ayırın.Tavanın ölçüsündən asılı olaraq korjlar yayın.

wu3XV76_aMs

Korjları tavada qapağı bağlı olaraq 2 tərəfli qızardın.Bişən korjların üzərini dəsmalla örtmək lazımdır ki,qurumasın.

XkVZomTLI6M

Krem üçün südü ocağın üzərinə qoyub isidin,üzərinə çırpılmış yumurta və şəkər tozu kütləsini əlavə edin və qarışdıra-qarışdıra qatılaşanadək bişirin. Sonra bu kütləni soyudun və kərə yağı əlavə edib yaxşıca çırpın. Daha sonra qatılaşdırılmış süd və vanil əlavə edib yenə qarışdırın.

Korjların arasına krem yaxın və üst-üstə yığın.Kənarlarının qırıntıqlarını ovuntu halına gətirin.Tortun kənarlarına ovuntu səpin və üzərinə sadəcə krem çəkin.Tortu yumşalması üçün bir neçə saat ərzində və ya 1 gecə otaq temperaturunda saxlayın. Nuş olsun!

fpX3bHhVsWA

   
Метки записи: