Türk mətbəxinin küftəsi
Sulu küftə
Порций:
Время приготовления:
Tərkibi:
- 300 qr dana əti
- 1 ədəd yumurta
- 1 ədəd soğan
- cəfəri
- duz , istiot
- 1 xörək qaşığı tomat
- 2 ədəd kartof
- 1 ədəd yerkökü
- 2 ədəd rəngli bibər (sarı, qırmızı)
- 1 ədəd soğan
- 100 qr yaşıl noxud
- duz , istiot
- pul biber
- yağ
Hazırlanma qaydası:
Dərin bir qaba ətçəkən maşından çəkdiyimiz əti qoyub , üzərinə soğanı rəndələyib, cəfərini xırda doğrayıb , yumurta , duz istiot əlavə edib qarışdırırıq. Hazırladığımız ətdən balaca parçalar götürüb , əlimizdə yumurulayırıq. Qızğın yağın içərisində az qizardırıq. Kənarda böyük qazana yağı töküb , üzərinə soğanı doğrayıb əlavə edib az qovururuq. Daha sonra tomat pastasini əlavə edib qovururuq. Ardından kartof, kök , bibərləri kvadrat doğrayıb , qizartdiğimiz əti , duz , istiot pul biber əlavə edib biryerdə 5-10 dəqiqə qovururuq. Sonra yaşıl noxudu , 2 st qaynadılmış suyu töküb, orta odda tərəvəzlər bişənədək bişiririk.
Çörəklə və ya plov , makaron , qarabaşaq yeməklərinin yanında süfrəyə verə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Resept üçün Suriye xanıma təşəkkür edirik!

Еще с сайта: