Soğan dolması
Порций:
Время приготовления:
Tərkibi:
-
500 qr yağlı qoyun əti
-
700 qr baş soğan
-
100 qr noxud ( bişmiş)
-
6 qr keşniş
-
6 qr reyhan
-
1 ədəd pomidor
-
1 xörək qaşığı qurudulmuş qızılgül ləçəyi
-
2 xörək qaşığı pomidor tomatı
-
30 qr düyü
-
50 qr əridilmiş kərə yağı
-
2 xörək qaşığı sirkə
-
1 xörək qaşığı şəkər tozu
-
duz
-
istiot
-
sarıçiçək
Hazırlanma qaydası:
İçlik üçün əti və 1 ədəd iri baş soğanı taxtada döyəcləyərək xırdalayın və qaba tökün. Düyünü yuyub ətin üzərinə əlavə edin. Xırda doğranmış göyərti (keşniş, reyhan), bişirilmiş noxud, duz, istiot, sarıçiçək vurub qarışdırın. 1 ədəd soğanı xırda doğrayıb yağda qızardın. 1 ədəd pomidoru doğrayıb qızardılmış soğana əlavə edib 1-2 dəqiqə bişirin. Daha sonra qiyməyə əlavə edib qarışdırın.
Qabığı soyulmuş soğanları azca duzlu suda pörtün.
Pörtülmüş soğanlar qat-qat bir-birinin içindən çıxarın.
Hazırladığınız içliklə soğanların içərisini doldurub qazana yığın. Dolmaların üzərinə çıxana qədər su tökün. 2 xörək qaşığı sirkəyə 1 xörək qaşığı şəkər tozu töküb qarışdırıb sirkə-şirə hazırlayın. Dolmanın üzərinə sirkə-şirə, duz, pomidor tomatı əlavə edib qarışdırın. Düyüsü bişdikdə dolma hazırdr. Süfrəyə lavaşla, çörəklə verin.
Nuş olsun!
Еще с сайта: