Qat-qat xəmirdə armud

Порций:   Время приготовления:

Tərkibində vitaminlər, minerallar, qidali liflər, orqanik turşular və s. faydalı maddələr olan armudu qat-qat xəmirlə birlikdə hazırlayıb süfrəyə verə bilərsiniz.

Tərkibi:

  • 2 ədəd armud

  • 200 qr qat-qat xəmir

  • 30 qr qəhvəyi şəkər tozu

  • 1 ədəd yumurta

Hazırlanma qaydası:

Dəymiş şirin armudu orta hissəsindən kəsərək iki yerə bölün. Tumlarını çıxarın və zolaqlar şəklində çərtin.

Qat-qat xəmiri oxlovla yüngül yayın və armudu üzərinə yerləşdirin. Bıçaqla armudun ölçüsündən yarım santimetr artıq kəsin.

Yumurtayla çimdik şəkər tozunu çırpın. Armudun kənarlarında qalan qat-qat xəmirə çırpılmış yumurta yaxın. Xəmirin üzərinə və armudun zolaqlarının arasına qəhvəyi şəkər tozu səpin. 180 dərəcə qızdırılmış sobada 15 dəqiqə qızılı rəng olanadək bişirin.

Nuş olsun!

Метки записи: ,