Portağal qabığında Türk qəhvəsi

Порций:   Время приготовления:

SAM_0044 (1)

Sosial mediada Türk mətbəxinin əvəzolunmaz ləzzətlərindən qəhvə, qəhvədanda deyil, portağal qabığı içərisində bişirib paylaşılır. Portağal qabığı içində bişirilən qəhvənin özünəməxsus dadı, köpüyü, qoxusu olduqca sevilir. Biz də "Portağal qabığında Türk qəhvəsi"ni hələ də eşitməyənlər üçün hazırlanma qaydasını paylaşırıq.

Tərkibi:

  • 1 portağal
  • 2 çay qaşığı türk qəhvəsi
  • 1 çay qaşığı şəkər tozu
  • 1 stəkan su

Hazırlanma qaydası:

Portağalın üst qismini kəsin. Suyunun bir qismini sıxın və qaşıq köməyi ilə içini oyun. Portağal qabığının içinə 2 çay qaşığı türk qəhvəsi, 1 çay qaşığı şəkər tozu və 1 stəkan su töküb ocağın ən kiçik gözünə qoyun. Arabir qarışdıraraq dəmlənməsini gözləyin. Üzərində köpüklər yarandıqda kofeniz hazırdır. Fincana töküb içə bilərsiniz.

Nuş olsun!
maxresdefault
Метки записи: ,