Marinə edilmiş sarımsaq turşusu

Порций:   Время приготовления:

Bir çox vitamin və minerallarla zəngin olan sarımsaqdan turşu hazırlayaraq  yeməklərin yanında süfrəyə verə bilərsiniz.

Tərkibi:

  • 1 kq sarımsaq

Marinə üçün:

  • 1 litr su

  • 200 qr şəkər tozu

  • 100 qr duz

  • 1 xörək qaşığı dənə istiot

  • 1 xörək qaşığı zirə

  • 2-3 dənə ətirli istiot

  • 1-2 ədəd mixək

  • 5-6 dənə qabıqlı hil

  • 2-3 dəfnə yarpağı

  • 15 ml uksus

Hazırlanma qaydası:

Sarımsaqların kötüyünü kəsin və üst qabıqlarını soyun, ancaq baş hissəsi bütöv qalsın.

Bir qazanda su qaynadın.

Kənarda bir qabda buzlu su hazırlayın (sarımsaqları tez soyutmaq üçün).

Sarımsaqları hissə-hissə qaynayan suya tökün və 1-2 dəqiqə sonra çıxarıb buzlu suya tökün.

Bir az soyuyan sarımsaqları bankalara düzün.

Çuğundurları (sarımsağa rəng vermək üçün ) dilim şəklində kəsin.

Bankalara sarımsaqla bərabər çuğundur dilimləri yerləşdirin.

Marinad üçün 1 litr suya 200 qr şəkər tozu, 100 qr duz, 1 xörək qaşığı dənə istiot, 1 xörək qaşığı zirə, 2-3 dənə ətirli istiot, 1-2 ədəd mixək, 5-6 dənə qabıqlı hil, 2-3 dəfnə yarpağını bir qazana tökün. Qaynayan marinada uksus əlavə edib ocaqdan götürün.

Marinadaları bankalara bölüşdürün. İlk 10-15 gün sarımsaq turşusunu qapağı bağlı (möhkəm bağlamayın)  olaraq otaq temperaturunda saxlayın.

Daha sonra qapağını möhkəm bağlayaraq soyuducuya yerləşdirin. Bir neçə ay ərzində sarımsaq turşusunu istifadə edə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Метки записи: , ,