Duzlu balıqlı, Lobyalı plovun hazırlanma qaydası ilə tanış olun.
Lobyalı plov
Ərzaqlar:
- 500qr uzun düyü
- 150 qr əridilmiş kərə yağı
- 200 qr lobya
- 2 xörək qaşığı xama
- 4 xörək qaşığı un
- 1 ədəd yumurta
- sarökök, duz
- hisə verilmiş duzlu balıq
Hazırlanması:
Lobyanı öncədən bişirib suyunu süzürük. Üzərindən təmiz su axıdıb, kənara qoyuruq. Düyünü adi qaydada duzlu suda bişiririk. Düyünü süzənə yaxın, üzərinə bişmiş lobyanı əlavə edirik. Biraz qarışdırıb, süzürük. Un, xama və yumurtanı qarışdırıb, üzərinə duz və sarıkök səpirik. Qazmaq hazırdır. Qazanın dibinə qazmağı yayıb, lobyalı düyünü tökürük. Üzərinə əridilmiş kərə yağı səpib, plovu dəmə qoyuruq. 1 saat dəm aldıqdan sonra Lobyalı povumuz hazırdır. Lobyalı plov süfrəyə hisə verilmiş duzlu balıqla və ya şəkər tozu ilə verilir. Nuş olsun!
Resept üçün Liza xanıma minnətdarıq.