Kəsmikli hörük bulka

Порций:   Время приготовления:

XIy0Vwjxl9Y

Bu gün sizə yumşaq və havalı, həm çayla, həm də tək başına çox ləzzətli olan hörük  bulka reseptini təqdim edirik.

Tərkibi:

  • 250 qr un
  • 3 çay qaşığı qabartma tozu
  • 100 qr şəkər tozu
  • 1 paket vanil
  • 125 qr kəsmik
  • 1 ədəd yumurta
  • 80 ml süd
  • 50 qr əridilmiş kərə yağı

Hazırlanma qaydası:

Öncə un, qabartma tozu və vanili ələyin.

Bir qabda şəkər tozunu yumurta ağıyla çırpın. Kəsmik, süd və yağ əlavə edib yaxşıca qarışdırın.

Unu da əlavə edib xəmir yoğurun.

Xəmiri 6 bərabər kündələrə bölün. Hər kündəni 3 hissəyə bölün. Unlanmış masanın üzərində təxminən 20-30 sm uzunluğunda zolaqlar şəkli verin və hörün.

Yağlı kağız sərilmiş soba sinisinə düzün və 15-20 dəqiqə kənarda saxlayın. Bir qabda yumurta sarısını 1 xörək qaşığı südlə qarışdırın və hörük bulkaların üzərinə fırçayla yaxın.

Bulkaların üzərinə şəkər tozu, qoz və ya küncüt səpə  bilərsiniz.

Kənarda gözlədilən bulkaları öncədən 180-200 dərəcə qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!
sX6FRHbzOIs XIy0Vwjxl9Y
Метки записи: