“Funçoza” salatı (Koreya mətbəxi)
Порций:
Время приготовления:
Tərkibi:
-
200 qr şəffaf əriştə
-
3 ədəd müxtəlif rəngli bolqar bibəri
-
1 ədəd təzə xiyar
-
2 ədəd yerkökü
-
3 diş sarımsaq
-
2 çay qaşığı uksus
-
bitki yağı
-
soya sousu
Hazırlanma qaydası:
Əriştənin üzərinə soyuq su töküb 10 dəqiqə kənarda saxlayın.
Soyuq suyu süzün və əriştənin üzərinə qaynar su töküb 5 dəqiqə saxlayın.
Əriştənin suyunu süzün və axar suyun altında yaxalayıb süzün.
Kök və bibərləri samanvari doğrayın və bitki yağında yüngül qovurun.
Sarımsağı xırda doğrayıb qovrulan kök və bibərlərin üzərinə töküb 2-3 dəqiqə daha qovurub ocaqdan götürün. Bir qabda bişmiş və soyumuş tərəvəzləri, xiyar və əriştəylə qarışdırın.
Üzərinə soya sousu, uksus və duz töküb qarışdırın.
Nuş olsun!
Еще с сайта: