Ev şəraitində 5 dəqiqəyə mastikanın hazırlanma qaydası

Порций:   Время приготовления:

Qənnadıçılıqda badam unundan və şəkər tozundan mastika (şəkərli xəmir, marçipan) hazırlanır. Mastikadan tort üçün müxtəlif fiqurlar, oyuncaqlar, gül dəstəsi və digər bəzək əşyaları, xüsusilə qida boyaları əlavə edərək hazırlaya bilərsiniz.

Tərkibi:

  • 1,5 stəkan ağardılmış badam unu

  • 1,5 stəkan şəkər kirşanı

  • 2 çay qaşığı badam cövhəri

  • 1 çay qaşığı qida gülabı

  • 1 yumurta ağı və ya 2 xörək qaşığı qarğıdalı siropu

Hazırlanma qaydası:

İlk öncə blenderdə badam unu və şəkər kirşanını qarışdırın.

Badam cövhəri və gülabı (gülab yoxdursa 1 çay qaşığı vanil ekstraktı ilə əvəz edə bilərsiniz) əlavə edin və quru qarışıqla qarışdırın.

Yumurta ağını da əlavə edib xəmir olanadək qarışdırın (əgər sulu alınıbsa badam unu və ya şəkər kirşanı əlavə edə bilərsiniz.

Xəmiri streç salafana bükün və soyuducuya yerləşdirin.

Xəmiri soyuducuda 1 ay saxlaya bilərsiniz.

İstifadə etməmişdən 1-2 saat əvvəl soyuducudan çıxarın və otaq temperaturunda gözlədin.

Метки записи: , ,